Baumit cokolio šiluminė sistema
star_border

Cokolio šiluminė izoliacija

Pamatai ir išorinis cokolio plotas yra daugiausiai iššūkių keliančios pastato dalys. Jos susiduria su krituliais, liūčių šuorais, stovinčiu vandeniu ir stipriomis mechaninėmis apkrovomis. Išorinį pamato plotą visada reikėtų dengti tik vandeniui atspariomis dangomis. Tačiau net ir tokios dangos anksčiau ar vėliau pradeda sugerti nuolat ant jų patenkantį vandenį. Rezultatas – drėgmės paliekamos dėmės ir šalčių sukelti nuostoliai. Tik atsparumas vandeniui, suderintas su papildoma lengvai pažeidžiamų pastato vietų apsauga, gali padėti išvengti minėtų problemų.  

Tinkamas klijavimo mišinys

Mūro cokolis: ant išmūryto pagrindo dedamos izoliacinės plokštės XPS (ekstrudinio polistirolo plokštė), naudojant klijus Baumit StarContact White arba StarContact.

Cokolis dengtas bitumo danga: Naudokite klijus Baumit SupraFix arba Baumit BituFix 2K.

Padengimas: Izoliacinės plokštės XPS yra padengiamos armavimo mišiniu Baumit StarContact White arba StarContact.

Lepidlá na soklové izolačné dosky

Cokolio sistemos komponentai

Skladba zateplenia sokla

1. Pagrindas: daugeliu atveju pagrindą dengia bitumo izoliacija.

2. Klijai: Baumit SupraFix, Baumit BituFix 2K.

3. Izoliacinės plokštės: fasadinės apšiltinimo plokštės XPS.

4. Armavimas: klijavimo-armavimo mišiniai Baumit StarContact White arba Baumit StarContact, įterpiant stiklo pluošto armavimo tinkliuką Baumit StarTex.

5.Fasadinis tinkas: MosaikTop. Naudojant ant klijavimo-armavimo mišinio Baumit StarContact White, gruntavimas nebūtinas. Naudojant Baumit StarContact, pamatas turi būti gruntuojamas Baumit UniPrimer.

6. Papildoma hidroizoliacija: Baumit FlexProtect.

7. Baumit cokolinis profilis

8. Sandarinimo juosta

9. Drenažinė membrana




Cokolio sistemų brėžiniai

Priklausomai nuo pastato konstrukcijos ir architektūros, pamatas gali būti įrengtas keliais būdais: gręžtinis, monolitinis, juostinis, plokštuminis ir t.t. Galite peržiūrėti kiekvieno jų brėžinius.