Dumbliais užteršto fasado renovacija
star_border

Dumbliais užteršto fasado renovacija

Nors fasadas ir atlieka savo funkciją, dumblių ir grybelio tarša tam tikrai nepadeda. Dumblių ir grybelio galima atsikratyti dviem paprastais būdais.

Kodėl dumbliai atsiranda ant fasado?

Dumbliai yra mikroorganizmai, reikalaujantys šviesos, maistingų medžiagų, normalios temperatūros ir vandens – drėgmės. Būtent drėgmė yra pagrindinė priežastis, dėl ko šie organizmai formuojasi ant fasadų. Oro drėgmė, smarkios liūtys, konstrukcijos, praleidžiančios vandenį ir kondensuotas vanduo sudaro idealias sąlygas atsirasti dumbliams. Taip pat fasadai, esantys šalia miškų, augmenijos, ežerų arba įsikūrę slėniuose ir gaunantys mažiau saulės šviesos, turi didesnę tikimybę dumblių atsiradimui. Tokiais atvejais yra būtina apsvarstyti objekto architektūrą, orientaciją ir tinkamą grunto pasirinkimą, įskaitant paviršiaus apdirbimą.

Fasadas turi būti nuolat prižiūrimas (fasado plovimas, vandens nuvedimo elementų tikrinimas, dažymas ir t.t.).  Tačiau, ką daryti, jei fasadas vis tiek užterštas dumbliais?

 

2 žingsniai naujo fasado link

Prieš pradedant paviršiaus apdailą fasadą padenkite specialiu Baumit FungoFluid produktu.  Ir padenkite premium klasės apdailiniais fasado dažais.

1 žingsnis

Riasy na fasáde

Padenkite fasado paviršių Baumit FungoFluid tirpalu ir leiskite jam atlikti savo darbą.

2 žingsnis

Nová fasádna farba

Padenkite fasado paviršių naujais Baumit NanoporColor arba StarColor dažais.

Darbo eiga

1. Darbui reikalingos priemonės

Ako odstrániť riasy na fasáde

Pasiruoškite specialų Baumit FungoFluid tirpalą, purškiklį arba dažų teptuką, kietą teptuką, talpyklą, volelį arba įrangą mašininiam dažymui.


2. Fasado valymas

Nanesenie roztoku proti riasam

Naudodami purškiklį, volelį arba dažų teptuką, purviną fasadą padenkite Baumit FungoFluid produktu ir palikite mažiausiai dvylikai valandų. Šis procesas yra labai svarbus nes sunaikina visus ant fasado esančius dumblius ir grybelius.

3. Fasado valymas

Odstránenie rias z fasády

Nuo paviršiaus su šepečiu pašalinkite likusius negyvus organizmus ir nuplaukite su aukšto slėgio vandens srove. Atsikratykite atliekų.

4. Produkto dengimas

Zariasená fasáda

Leiskite fasado paviršiui nudžiūti ir pakartokite Baumit FungoFluid padengimo procesą 1-2 kartus.

5. Fasado dažymas

Nová fasádna farba

Švarų fasadą padenkite dviem aukštos kokybės dažų sluoksniais. Pirmas sluoksnis dažų skiedžiami su 10-15 % vandens. Po ne mažiau nei 12 valandų, padengiame fasadą dar vienu arba dviem sluoksniais dažų. Tarp abiejų aplikacijų turi būti bent 4 valandų tarpas.

6. Fasado purškimas dažais

Striekanie fasádnej farby

Baumit fasado dažai taip pat gali būti ir purškiami. Tai suteikia galimybę greitai ir tolygiai padengti didesnį plotą.

Baumit produktai

Mokomasis video