Išrinktas gražiausias Europos fasadas

36 finalistai iš 26 „Baumit“ šalių dalyvavo didžiajame finale, kuris vyko birželio 14 d. Slovakijos filharmonijoje Bratislavoje. Tarptautinė vertinimo komisija, sudaryta iš garsių architektų, išrinko nugalėtojus šešiose kategorijose ir bendrą „Baumit Life Challenge“ laimėtoją. Kaip ir 2014 m., pagrindinį „Life Challenge Award 2018“ apdovanojimą vėl laimėjo Ispanija.

Bratislava/Wopfing, 2018 m. birželio mėn. – ketvirtadienį, 2018 m. birželio 14 d., Slovakijos filharmonijoje „Baumit“ pristatė „Baumit Life Challenge Award“ apdovanojimą, skiriamą už Europos metų fasadą. Paskutinėje vertinimo komisijos sesijoje 13  gerbiamų architektų išrinko laimėtojus vienai šeimai skirtų namų, kelioms šeimoms skirtų gyvenamųjų namų, negyvenamųjų namų, šiluminės renovacijos ir istorinės renovacijos kategorijose, o taip pat kategorijoje „Apstulbinti tekstūros“.

Ispanų projektas, „DAUGIABUČIŲ NAMŲ IR SVEIKATOS CENTRAS“, sukurtas „Bonell i Gil & Peris + Toral“ architektų komandos buvo išrinktas bendru „Baumit Life Challenge 2018“ laimėtoju. Džiaugtis galėjo ir keturios kitos šalys: Slovėnija laimėjo dviejose kategorijose, o Čekija, Vokietija ir Austrija laimėjo po prizą vienoje kategorijoje. Ispanija šventė dar vieną pergalę, laimėjusi „Šiluminės renovacijos“ kategorijoje.

„2014 m. pirmą kartą atvėrėme „Baumit Life Challenge“ dalyviams iš visos Europos, kad parodytume nesuskaičiuojamas kūrybines galimybes, projektuojant fasadų paviršius ir konstrukcijas. Augantis tarptautinis architektų, investitorių ir rangovų susidomėjimas šiuo apdovanojimu (šiemet sulaukėme 325 dalyvių) įkvėpė mus rengti „Baumit Life Challenge“ kas dvejus metus“, – girdamas puikų vakarą „kurio metu Europos statybų pramonė pagerbė laimėtojus taip, kaip jie nusipelnė“, sakė „Baumit Beteiligungen GmbH“ generalinis direktorius Robertas Schmidas.