Kaip išsirinkti tobulą fasado spalvą?
star_border

Kaip išsirinkti tobulą fasado spalvą?

Pradėkite pasirinkdami pagrindinę fasado spalvą, o po to derinkite papildomas spalvas bei atspalvius. Įkvėpimo galite rasti bet kur, reikia tik sustoti ir apsidairyti. Spalvos pasirinkimas priklauso, ne tik nuo aplinkos, bet ir nuo namo stogo, langų ar latakų spalvos.

Mūsų patarimai:

  • Ieškokite atspalvių, kurie natūraliai aptinkami Jūsų aplinkoje
  • Venkite pernelyg blizgančių ir „gyvų“ atspalvių. Jei jie neatitiks pastato paskirties, jų išvaizda ant fasado gali sukelti nuostabą aplinkiniams
  • Spalvos ant didelių paviršių išorėje atrodo šviesesnės, nei ant mažo paviršiaus viduje. Tai lemia daug faktorių, tokių kaip šviesa, dydis ar paviršius

Galite pasirinkti papildomas spalvas iš to pačio asortimento. Tokio pačio diapazono spalvų atspalviai visada atrodys stilingai ir harmoningai. Jei esate drąsūs ir norite pagyvinti fasadą, naudokite tamsius ir gilius atspalvius, taip paryškindami detales ir mažesnius plotus.

Spalvų atspalviai

Spalvos yra skirstomos į 8 pagrindines grupes: nuo baltų, geltonų, rudų ar raudonų atspalvių iki specialios neutralių atspalvių grupės. Net ir naudojant neutralius atspalvius, jie tinka pagrindinei fasado spalvai. Tai suteikia fasadui šviesią ir natūralią išvaizdą.

Įkvėpimas

Jei jūsų idealaus namo spalva asocijuojasi su žodžiais, tokiais kaip šokoladas, vanilė, smėlis ir pan. - rinkitės įkvėpimo kelią. Kiekviena jūsų mėgstamiausia spalva turi bent 4 atspalvius, o taip pat ir kelis rekomenduojamus spalvų atspalvius.

Tendencijos

Teikiate pirmenybę architekto patarimui? Apsilankykite „spalvų tendencijos“ puslapyje ir pasirinkite spalvų atspalvius pagal architektūros tipą, kuriuos pasiūlė architektė Silvija Cejpekova. Derindami spalvas galite mąstyti kūrybingai tarsi profesionalai. Visos siūlomos spalvos, medžiagos ir priedai, toje pačioje paletėje dera tarpusavyje.

Psichologija

Gal mėgstate filosofuoti? Spalvų, meno ir dizaino ekspertas profesorius Axel Venn iš Berlyno, nagrinėja 8 psichologines temas apie spalvas. Šviežios ir madingos spalvos puikiai atrodo miestuose. Fasadai yra geriausi istorijos pasakotojai. Jie suteikia charakterį kolonadoms ir gatvėms. Pasirinkite spalvos atspalvį savo namams. 

Spalvų matymas yra žmogaus akių sugebėjimas suvokti šviesos atspindėjimą nuo tam tikro paviršiaus. Šis sugebėjimas priklauso nuo daugybės faktorių, tokių kaip šviesos šaltinis, žiūrėjimo kampas, ploto dydis, paviršiaus struktūra ir pan. Šie faktoriai gali netgi sukelti skirtingą „tos pačios spalvos“ suvokimą. Dėl to kruopščiai pasirinkite norimą namo spalvą ir tai apsvarstykite su šeima.

Naudingos nuorodos

Farebná vizualizácia fasády
ColorDesign įrankis

Mūsų ColorDesign įrankis padės Jums išsirinkti fasado spalvą ir struktūrą

Daugiau
Štruktúry pre fasádu
Fasado struktūros

The façade is not only about the colour but also about the structure. Choose from common structures, or let your imagination run riot to achieve a creative...

Daugiau