Kodėl verta izoliuoti savo namus?
star_border

Kodėl verta izoliuoti savo namus?

Gera savijauta ir sveikas vidinis klimatas – savybės, kurios namą paverčia namais. Svarbiausias būdas maloniai aplinkai sukurti yra tinkamas šilumos izoliacijos pasirinkimas. Būtent jis padeda sukurti komfortinę aplinkos temperatūrą nepriklausomai nuo dienos meto ar sezono.

Šildymas sudaro 75 % vidutinio namų ūkio mokesčių už energiją išlaidų. Todėl investuoti į į efektyvią šilumos izoliaciją ir tokiu būdu sutaupyti – logiškas sprendimas. Išorinių sienų izoliacija yra paprasčiausias, efektyviausias ir daugiausiai finansinės naudos suteikiantis sprendimas.

Tobula apsauga

Baumit termoizoliacinė sistema – patikima gyvenamojo namo konstrukcijų apsauga nuo nepalankių aplinkos sąlygų.  Mūras yra apsaugomas nuo įvairiausių oro sąlygų, minimizuoja vidaus sienų temperatūrinius svyravimus, o tarpiniai sistemos sluoksniai yra be šalčio tiltų, įtrūkimų ar kitokių pažeidimų.

Šiltinimo sistemos privalumai. Nuspręskite dabar!

Príjemné teplo v zime
Kad žiemos būtų šiltos

Šilumos izoliacija apsaugo Jūsų namus ir palaiko šilumą. Esant tinkamai šiltinimo sistemai, sienos kaupia šilumą ir ją atiduoda, tada kai reikia.

Daugiau
Príjemný chládok v lete
Kad vasaros būtų vėsios

Šilumos izoliacija vasarą veikia kaip Jūsų namų skydas – neleidžia mūrui perkaisti, taip užtikrinant malonią vėsą patalpų viduje.

Daugiau
3 sveikų namų taisyklės

Statant sveikus namus, reikia priimti tris pagrindinius sprendimus.

Daugiau

Sutaupykite naudodami sistemą

Úspora energií pri zateplení

Nusprendus sutaupyti energijos reikia pasirūpinti efektyviais namo patobulinimais. Fasado šilumos izoliacija –sumaniausia išeitis, nes būtent per išorę prarandama daugiausiai šilumos. Kruopšti namo šiluminė izoliacija sumažina šildymo išlaidas. Tačiau fasado šiltinimas neturėtų būti vienintele energijos taupymo priemone.

Didžiulius namo šilumos nuostolius taip pat lemia neizoliuotas stogas, neapšiltintos rūsio lubos. Tam, kad šildymo įrenginiai atliktų savo funkciją efektyviai, svarbu pasirūpinti ir jų šiuolaikiškumu. Tokių priemonių taikymas, suderintas su nepriekaištinga fasado šilumos izoliacija, padeda sutaupyti gerokai daugiau energijos. Šis tikslas pasiekiamas dviem būdais: sumažinant šildymo išlaidas žiemą ir apsaugant pastatą nuo įkaitimo vasarą. Patobulinę šiluminę pastato sistemą, energijos sąnaudas galite sumažinti net iki 50 %. Be to, naudodami Baumit sistemą galite pastatyti pasyvųjį arba energijos visiškai nenaudojantį namą, taip sumažindami išlaidas iki minimumo.  

Optimalus mikroklimatas

Optimali šilumos izoliacija žiemą išlaiko išorines sienas šiltas, o vasarą – vėsias. Be to, dėl mažesnio energijos sunaudojimo ji padeda tausoti išteklius. Mūsų namai turėtų užtikrinti maksimalų komfortą ir aukščiausią įmanomą gyvenimo kokybę. Esminiai komfortiško gyvenimo elementai – temperatūra ir oro drėgmė. Geriausiai jaučiamės tuomet, kai temperatūra kambaryje svyruoja nuo 19 iki 22 °C, o santykinė oro drėgmė siekia 40–60 %. Tam, kad sukurtume šias idealias sąlygas, reikalingos šiltos sienos. 
Kuo aukštesnė sienų paviršiaus temperatūra, tuo malonesnis vidaus klimatas. Skirtumas tarp kambario oro ir sienų temperatūros turėtų būti ne didesnis nei 3 °C – tai padeda išvengti nepageidaujamų oro srovių. Kompleksinė išorinė šilumos izoliacija padeda sukurti komfortišką kambario mikroklimatą ir sumažinti šildymo išlaidas.