Ryškias spalvas dabar naudoti paprasta
star_border

Ryškias spalvas dabar naudoti paprasta

Viena iš dizaino tendencijų – ypatingai sodrios spalvos. Tačiau poreikis suderinti architektūrinę estetiką, aukštus energijos naudojimo efektyvumo reikalavimus ir patvarumą pastatų savininkams, dizaineriams bei rangovams kelia rimtų iššūkių. Pastatų savininkų ir dizainerių, pageidaujančių sodrių fasado spalvų, galimybės šiai dienai yra ribotos. Pagrindinė priežastis – saulės veikiami tamsūs atspalviai smarkiai įkaista. Tačiau unikali Baumit PuraTop ir PuraColor receptūra suformavo naują fasado dizaino kartą. Ji suteikia kone beribes galimybes naudoti bet kurias Jums patinkančias spalvas, net pačias tamsiausias ir intensyviausias.

  • Visi spalvų atspalviai
  • Intensyvios spalvos
  • „Cool“ pigmentų technologija

Baumit „Cool“ pigmentai

Sýte odtiene Baumit Pura„Cool“ pigmentai atspindi didžiulį saulės šviesos kiekį ir tokiu būdu sumažina paviršiaus temperatūrą. Jie suteikia galimybę naudoti tamsias spalvas visam ITSTS sistemos paviršiui. Naujasis pigmentas į dažų ir tinkų sudėtį įeina kaip gamyklinis atspalvis. Tai reiškia, kad visos 888 Life paletės spalvos, kurių šviesos atspindžio koeficientas yra mažesnis nei 20, gali būti naudojamos dideliems ITSTS arba vienalyčio mūro plotams.

Šviesos atspindžio koeficientas

Šviesos atspindžio koefcientas (angl. BRV / HBW, Brightness Refference Value) žymi žmogaus suvokiamą spalvos intensyvumą. Koeficientas apskaičiuojamas lyginant spalvą su visiškai balta (HBW lygus 100) arba juoda (HBW lygus 0). Tačiau šviesos atspindžio koeficientas nurodo tik regimąjį bangos ilgio diapazoną, o fasado įkaitimą lemia visa saulės spinduliuotė, taigi, taip pat  ultravioletiniai ir infraraudonieji spinduliai. Būtent šie rodikliai matuojami atspindėtosios saulės spinduliuotės (angl. TSR, Total Solar Reflectance) verte. Kuo didesnė TSR vertė, tuo daugiau saulės spinduliuotės atspindima ir tuo mažiau įkaista paviršius.

Daugiau šia tema

Farebné odtiene Baumit PuraTop
PuraTop atspalviai

Šešių struktūrų, 852 spalvų atspalvių dekoratyvinis tinkas PuraTop.

Daugiau
Farebné odtiene Baumit PuraColor
PuraColor atspalviai

852 atspalvių dažai PuraColor.

Daugiau
Tmavá fasáda na zateplenie
Tamsūs atspalviai

Specialūs „Cool“ pigmentai leidžia naudoti net labai tamsius atspalvius izoliuotam fasadui.

Daugiau